Het Kruidengilde
shopping twee
Rootenstraat 9 / 1-3
B- 3600 Genk
tel. +3289352214
fax. +3289306224
DIGEST ENZYME:

Omschrijving:
Digest Enzyme is een vegetarisch enzymencomplex dat de spijsvertering krachtig ondersteunt en bij talrijke klachten tengevolge van een zwakke spijsvertering kan ingezet worden.

Wat zijn enzymes ?
Enzymes zijn actieve eiwitten die in het lichaam zeer belangrijke functies vervullen. Het zijn “biokatalysatoren”, die stofwisselingsreacties in de juiste banen leiden en sneller doen verlopen, 
doch nadien onveranderd worden aangetroffen. 
Enzymes kunnen we in 2 grote groepen indelen : metabole enzymes en spijsverteringsenzymes. Eerstgenoemde zijn belangrijk in onze cellen voor de energieproductie, de ontgifting en de bescherming tegen vrije radicalen en micro-organismen.

Wat doen spijsverteringsenzymes ?
Spijsverteringsenzymes helpen ons voedsel verteren in kleine, opneembare basiseenheden. 
Men treft deze enzymes aan in het speeksel, in de maag-, pancreas- en darmsappen. 
Ze helpen de drie grote groepen van voedingsstoffen in onze voeding afbreken: 
de koolhydraten, eiwitten en vetten.
Die worden respectievelijk door de spijsverteringsenzymes amylasen, proteasen en lipasen verteerd tot hun basiselementen : glucose, aminozuren en korte vetzuren. 
Die kleine eenheden kunnen door de darm worden opgenomen en via het bloed naar de lever en onze lichaamscellen gebracht worden. Daar dienen ze als brandstof, bouwstoffen en reservestoffen.

Tekort aan spijsverteringsenzymes:
Heel wat mensen hebben een tekort aan spijsverteringsenzymes. Er worden namelijk vaak onvoldoende verteringssappen aangemaakt door een zwakke functie van de maag, lever, pancreas of darmen. Ook wordt er dikwijls te weinig gekauwd en te haastig gegeten. 
Verder is een verminderde productie van enzymes inherent aan het verouderingsproces en speelt stress zeker een voorname rol. Tenslotte worden de enzymes die van nature in verse voeding aanwezig zijn, door het verwerken van de voeding grotendeels vernietigd.

Overbelaste spijsvertering:
Het gevolg hiervan is dat onvoldoende verteerde voedingsstoffen de spijsvertering gaan belasten. Typisch is een gevoel van een volle, overbelaste zware maag (indigestie of dyspepsie). 
De onvoldoende verteerde voedingspartikels kunnen gaan gisten en “rotten” en aanleiding geven tot een opgeblazen gevoel, oprispingen, boeren en winderigheid. De stoelgang kan verstoord raken en het darmmilieu raakt vervuild door onafgebroken stoffen. Bovendien kunnen de onvolledig verteerde bestanddelen gemakkelijker aanleiding geven tot voedingsallergieën, en -intolerantie digest enzyme als welkome hulp.

Met DIGEST ENZYME kunnen we de spijsvertering krachtig ondersteunen. 
Dit complex bevat enzymes die zowel koolhydraten helpen verteren (amylase, glucoamylase, maltdiastase, cellulase, hemicellulase), als eiwitten (protease 3.0, protease 4.5, protease 6.0, peptidase, bromelaïne, papaïne) en vetten (lipase).

Om de spijsvertering nog extra te ondersteunen zijn er nog plantenextracten aan toegevoegd. Gember
(Zingiber officinale) bevordert de maagfunctie, Zoethout (Glycyrrhiza glabra) beschermt de maagwand
en Venkel (Foeniculum vulgare) helpt winderigheid en krampen voorkomen.