Kokosnootolie mogelijk effectief bij Candida albicans. 

Volgens een studie van de  American Society for Microbiology blijkt kokosnootolie efficiënt te zijn in de strijd tegen Candida. Candida is een schimmelinfectie veroorzaakt door gistachtige schimmels. 

Wij hebben aangetoond dat een dieet  kan bijdragen tot een vermindering van Candida zegt Carol Kumamoto, PhD, professor of molecular biology. 

Candida is een onderdeel van de normale darmflora, en kan zich in sommige gevallen verspreiden in het lichaam via de bloedstroom. Daar kan de schimmel zich nestelen in organen als long, nier, lever, milt, hersenen etc. 

Ongeveer 40% tot 50% sterven aan de aandoening. We spreken hier over ernstig zieke mensen en sommige ouderen.  In vitro studies hebben aangetoond dat kokosnootolie een antischimmel werking heeft.  

Muizen  werden 14 dagen voor de inenting van Candida op een dieet rijk aan kokosnootolie gezet en 21 dagen gevolgd. Na deze periode bleek het voorkomen van Candida aanzienlijk te zijn afgenomen . 

In vergelijking met een testgroep bleek er een tienvoudige vermindering van de kolonisatie te zijn. 

Candida is niet de enige levensgevaarlijke schimmel  voor onze gezondheid. De 10 meest voorkomende schimmels doden jaarlijks meer mensen dan TBC of Malaria. Naar schatting sterven 1,5 miljoen mensen jaarlijks van schimmelaandoeningen!


Klik hier voor de studie